עמק המוזרות: מחשבות על מזון העתיד
נעמה ניקוטרה, רם שלום, מאיה מרגולין, אור רוזן, נעם סול, אור בן דב, עפרי שפירא, ענבל אברמסון, נועה זאבי, שקד שוורצברג, אמרי דרומי
אוכל מהמעבדה יכול להיות כל דבר – אז מה הוא יהיה?
חלבונים חדשים נעשים נפוצים יותר ויותר, ולא רחוק היום שמרבית המזון שנצרוך לא יגדל בשדה, בלול או ברפת. כשחברות הפוד-טק (שרבות מהן הוקמו ופועלות בישראל) ניגשות לעיצוב המזון החדש, לרוב הוא יחקה מאכל מוכר.
חלבונים המפותחים במעבדה טומנים בחובם אפשרויות צורניות, אסתטיות וחווייתיות אינסופיות. הם יכולים להיות כל דבר, בעצם. המחסום העיקרי העומד בפני הנגשת המזון החדש הוא קבלה מצד הצרכן, שכן המזון הלא-מוכר מפחיד מספיק גם בלי צורה חדשה.
התגייסנו, 11 מעצבים צעירים, לעצב מחדש ארבעה מאכלים: בשר, חלב, ביצה ודג. ואנחנו שואלים אתכם: מה הייתם אוכלים ומה כבר לא נראה כמו אוכל בעיניכם? היכן עובר הגבול?
הפרויקט בוצע בשיתוף חברת Stratasys ובליווי אסיף – המרכז לתרבות אוכל בישראל – וחברות הפודטק הישראליות Aleph Farms, Yo!Egg, Wilk ו-Sea2Cell